Usluge

Dom za starije i nemoćne Petra

Dom za starije i nemoćne osobe Petra nudi pokretnim, polupokretnim i nepokretnim osobama kompletnu medicinsku njegu, psihološku podršku, pažnju i animaciju, primjerenu prehranu i osobnu higijenu kao i 24-satni nadzor.

 

Nadamo se da će Vam boravak u nasoj ustanovi biti ispunjen, a ono čemu težimo je da budete zadovoljni i sigurni.

Bitne stvari

Ono što je nama veoma bitno je funkcioniranje naše zajednice kao jedne velike obitelji, tako da samim dolaskom kod nas Vi postajete član naše obitelji a vaše potrebe postaju naša briga i obaveza. Nadzor i personaliziranu njegu provodi naš stručni tim medicinskih sestara i fizioterapeuta, uz suradnju i kontrolu liječnika opće prakse.

Zdravlje i stručna njega korisnika0%
Obiteljski ugodjaj0%
Ugodan ambijent i ispunjeno vrijeme0%

Usluge doma Petra

Palijativna skrb – je prije svega jedan način poimanja skrbi za pacijenta čija bolest ne reagira na postupke liječenja. Najvažnije je suzbijanje boli ali i svojim djelokrugom obuhvaća niz drugih simptoma i problema kao što su socijalni, psihološki ili duhovni. Ona nastoji očuvati najbolju moguću kvalitetu života sve do smrti.

 

Hospicijska skrb – jest skrb za cijelu osobu, s ciljem da zadovolji sve potrebe – fizičke, emocionalne, socijalne i duhovne. Naše osoblje skrbi se za osobu suočenu sa završetkom života, te za one koji je vole. Skrb je temeljena na individualnim potrebama i osobnom izboru, nastojeći ponuditi slobodu od bolova, dostojanstvo, mir i staloženost.

Vrste smještaja

Stalni i privremeni smještaj pokretnih, polupokretnih i nepokretnih starijih osoba.
Smještaj psihički i neurološki bolesnih osoba vršimo na upit.

Prostorije u domu

Privatni starački dom Petra ima kapacitet od 22 smještajne jedinice te može smjestiti 40 osoba. Nudimo Vam smještaj u jednokrevetnim i dvokrevetnim apartmanima sa vlastitim kupaonicama, te jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa zajedničkim kupaonicama.

Opremljenost soba i apartmana

Apartmani i sobe su prostrane i pune svjetla, funkcionalno namještene, opremljene električnim krevetima te popratnom medicinskom opremom ovisno o potrebama naših korisnika poput aparata za kisik, rampa i sličnih pomagala. Kupaonice su opremeljene s držačima i sjedalicama u kadama i tuš kabinama. TV i radio prijemnici u dnevnom boravku

Zdravstvena njega

Stručnu medicinsku njegu uz prisutnost liječnika
Fizikalnu terapiju bolesnika
Kvalitetna njega uz prevenciju dekubitusa
Kontrola vitalnih funkcija: Tlak, puls, GUK
Posjedujemo aparate za terapiju kisikom
Pružamo usluge prijevoza vlastitim sanitetskim vozilom našim korisnicima, kao i svim osobama kojima je potreban prijevoz
Nadzor i personaliziranu njegu provodi naš stručni tim medicinskih sestara i fizioterapeuta, uz suradnju i kontrolu liječnika opće prakse.

Prehrana

Prehrana prilagođena potrebama korisnika- 3+2 obroka dnevno (po preporuci liječnika dijetalna)

Ostale usluge

Dobavu i nabavu svih lijekova i potrebnih pomagala
Pranje i peglanje rublja
Transport
Zadovoljenje ostalih potreba: frizer, pediker i sl.

Događanja u domu

Obolježavanje državnih i vjerskih blagdana
Proslava rođendana, imendana, godišnjica braka i sl.
Gimnastika, šetnja domskim vrtom i kraći izleti u obližnju okolicu